dijous, 24 de març del 2011

TRAÏCIÓ

 Traïció: títol del llibre fascinant i atractiu que vaig comprar-me l’estiu passat per casualitat. És una obra curiosa, un llibre que es podria catalogar tant d’aventures com de ciència ficció, ja que el temps ens situa en el futur, tot i que possiblement no tan llunyà.

La història se situa a la vida d’una noia anomenada Tally que és a punt de complir 16 anys, però com ja he dit abans, aquesta novel·la tracta del futur, i de com n’és d’important la bellesa, ja que a partir dels 16 anys, tots els humans són sotmesos a intervencions quirúrgiques per tal de ser tots bastant iguals i perfectes físicament, tot i que psicològicament també els fan un “rentat de cervell”, és a dir els transformen. Aquesta història planteja el tema (que avui en dia ja existeix) de ser tots iguals o si més no semblants, ja que des de temps prehistòrics, sempre hi ha hagut un ideal de bellesa al qual gairebé tothom s’intenta acostar. Tot i que existeixen molts camins per arribar-hi o per estar-hi a prop, i  hi hagi gent que es consideri diferent i molt allunyada d'aquests ideals, tots hi estem sotmesos, i escapar-ne és força difícil.


Aleshores aquest llibre explica com un grup d’adolescents es neguen a acceptar aquesta transformació i han de sobreviure com poden, sent perseguits per les autoritats i per l’organització que controla la població i per tant, no poden deixar que un grup d’ “anti-sistema” revolucioni  més gent, i els volen tindre controlats i sotmetre’ls a la transformació. A més, el sistema de les ciutats està molt canviat, perquè hi ha tres tipus de ciutat en les quals classifiquen  la gent segons l’edat: Feópolis, on viuen en residències els nens fins complir 16 anys i els anomenen imperfectes, Nueva Belleza on hi ha la població jove i després una ciutat per a gent gran, a part del lloc on viuen aquest grup de refugiats, El humo, i els seus habitants són els oxidados, persones que viuen com vivim nosaltres avui en dia, tot i que per a ells ja és història.

Només vull dir que és un llibre que em va encantar, que ara per ara és una trilogia, el primer és Traïció, el segon Perfecció i el tercer Especials, que us el recomano moltíssim, perquè en certa manera, el nostre futur podria ser com el d’ells, és a dir, no sembla pas un llibre inversemblant i extravagant. Ja que proposa un tema que avui en dia ja es dóna, tot i que amb menys impacte.

A més, segons diuen han venut els drets a la Fox per tal que en facin una pel·lícula, que suposo que estarà molt bé, tot i que per ara intentaré llegir-me la continuació d’aquesta primera obra de la trilogia.

Us el recomano, de debò, és un molt bon llibre i us agradarà molt.

P.D: us adjunto un enllaç al blog de l'autor Scott Westerfeld, que té moltes altres obres. 


Judit F.