diumenge, 24 d’octubre del 2010

POESIA I MÚSICA

T’ agrada la poesia?
Llegeixes poesia?
Molts respondran que no, però de veritat creieu que no ens agrada la poesia?

Una manera de fer arribar la poesia a molta gent és a través de la música. La guitarra, que és el meu instrument, és un mitjà molt bo per fer arribar el que han escrit els poetes al gran públic.
La música té una cosa única que fa que arribi molt fàcilment i sensibilitzi a qui  l'escolta.

A les classes de literatura hem après que ja a l’Edat Mitjana hi havia uns senyors anomenats trobadors que utilitzaven la música per fer poesia. Així el públic, que era inculte i analfabet,  podia memoritzar els poemes gràcies a la rima i al ritme de la cançó. 

D’aquesta manera ha continuat durant tota la història, molts músics han utilitzat les lletres dels poetes i les han donat a conèixer a molta gent. Sabem que molts escriptors, i especialment poetes, durant la seva vida han estat poc coneguts i han mort pràcticament en la misèria, rebutjats per la societat del seu temps. Anys més tard, després de la seva mort, han estat reconeguts i alguns donats a conèixer a través de la música.

Aquest fet ens pot ensenyar que hem d’estar oberts a les noves tendències i no tancar-nos únicament en el que creiem que és un bon art en el moment. 

Vés a saber, si en un futur llunyà, els raperos seran considerats els poetes del segle XXI…?!

Alba Salomon

5 comentaris:

lectors i llibres ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
jur ha dit...

molt bonic(:

Anònim ha dit...

Jo penso que sí, que alguns rapers són els millors poetes d'ara.
carme

Elsa ha dit...

El text està molt bé. I doncs, estàs dient que l'eminem sortirà en el futur en els llibres de literatura?

camila. ha dit...

Tens raó en el que dius sobre la música.
Crec que en el moment de musicalitzar un poema es fa més amé a l¡hora de escoltar-lo que no si l'haguessim de llegir. En pensem que ens agrada la poesia,pero encara que no ens adonem constanment l'estem veient, tocant, escoltant etc,i més ara que es comença a valorar més l'art, perque diuen que es una arma carregada de futur.