dilluns, 6 de desembre del 2010

"LAS EXTRAORDINARIAS AVENTURAS DE ADÈLE BLANC-SEC"

Ara ja deu fer molt de temps, la nostra professora  de literatura universal, Carme, em va deixar prestat el llibre de "Las extraordinarias aventuras de Adèle Blanc-sec", i tal com indica el nom, el vaig llegir en castellà. Aquest llibre, és del gènere del còmic, i és d'un autor francès anomenat Tardi. És un llibre curiós, ja que la història ja des del principi és inversemblant per alguns fets i per certes criatures, tot i que surten elements reals com el Titanic, la ciutat de París, la Torre Eiffel, la presó de la Santé, una guillotina, Le jardin de plantes i d'altres.
Artísticament, els dibuixos es fan ben fets, els diàlegs són fàcils de comprendre per no perdre el fil de la història. Aquest llibre, es divideix en quatre històries diferents, l'objectiu de les quals, es diferent en cadascuna, però estan relacionades entre elles, és a dir fan referència a elements com personatges i fets de les històries passades.

A mesura que es desenvolupa la història, es van aclarint els dubtes que li van sorgint a la protagonista Adèle, i també hi van apareixent articles de diaris que expliquen els fets que van ocorrent a la ciutat de París. Altres característiques, serien la caracterització dels personatges i de com van canviant al llarg de la història, entre ells la peculiar personalitat d'Adèle. A més del curiós final de cada capítol o història, on fan un resum dels fets d'aquell capítol i t'animen a seguir llegint amb preguntes que causen intriga i ganes de saber com continuarà.

Finalment, dir que es un llibre curiós, interessant i divertit, que us recomanaria que el llegíssiu. I també dir que tant el podeu llegir en castellà, com en català, com en francès i nosé si en altres idiomes. És un còmic realment diferent als típics que he llegit des de petita, com Tintín, Astèirx i Obèlix i Mortadelo i Filemón i per això he penjat aquest post, per tal d'animar-vos a entrar en el fascinant món del còmic. 

Judit F.