dilluns, 6 de juny del 2011

Sentiments i paraules

Hola! Com va tot?

Companys... heu tingut mai la voluntat d'escriure?

En dir voluntat em refereixo a TOT el que comporta escriure; els ànims, les ganes, el rendiment, l'esforç i la força per a poder fer-ho.

Esciure pot arribar a ser molt dur, no trobar rimes en una cançó o no trobar la paraula adequada en un relat pot ser angoixant i desesperant  saber que vas perdent temps i el full conté les mateixes paraules que fa una estona.

També es pot donar el cas de, un cop acabat el text, no en quedis satisfet, o no t'agradi, és per això que dic que escriure requereix MOLTES ganes i MOLT esforç.




Molta gent diu que per a escriure necessites inspiració, jo crec que no, la inspiració és fantasia i les ganes d'agafar un full i escriure lliurement és cosa teva. La inspiració és aquell detall fantàstic que et fa contemplar-ho tot d'una altra manera.


Tornem cap a la pregunta... Heu tingut mai ganes d'escriure?
Una persona pot escriure el que li vingu de gust; una cançó, una carta, un article, una història, un conte, un llibre i fins i tot una saga ...

Jo algun cop sí que he tingut les ganes d'escriure alguna cosa i és per això que aquest post tracta sobre això, expressar sentiments interiors en un paper, sense ordres ni límits.

No crec que escrigui mai un llibre, sincerament, seria capaç d'escriure algunes pàgines però després em cansaria, o no n'estaria satisfeta, i ho deixaria de banda en un tres i no res. De totes maneres jo no sóc la classe de persona que podria fer-ho, no tinc el vocabulari adequat i prefereixo escriure fets reals, sensacions, emocions, sentiments.... Alguna vegada he escrit alguna cançó o alguna carta, normalment dirigides a alguna persona, per a mostrar-li estimació i carinyo, m'he sentit bé escrivint en especial per a algú, per a sorprendre a aquesta persona, impressionar-la i deixar-li un record meu, un record que el pugui tenir sempre i pugui expressar el que jo sento.




I un diari? La idea d'escriure diversos moments que has viscut i poder-los llegir més tard tal i com els vas expressar aquell dia és una sensació realment agradable...

Al cap i a la fi, el que vull dir amb tot això és que escriure és una bona forma de comunicar-te, d'expressar tot allò que et fa sentir bé, de mostrar-li a una persona que l'estimes, i que t'has esforçat en escriure-li alguna cosa perquè aquesta persona s'ho mereix...

Si no tens el vocabulari d'escriptor o el talent de saber escriure bé NO passa res!

si estàs enfadat/ada i no ets capaç de dir-ho cara a cara, ho escrius; si vols impressionar  algú amb un record teu, escriu-li; si tens un dia avorrit sense fer res i vols fer alguna cosa entretinguda, esciu una cançó i canta-la..!



Hi ha lletres que t'arriben a tocar molt a fons teu; lletres que et recorden persones, lletres que et recorden fets, lletres que transtornen el teu estat d'ànim... Però són lletres i són capaces de commoure't, vols commoure, tu també, amb les teves paraules?

És fàcil, simplement estàs mostrant a altres persones els teus sentiments.




Espero que aquest post us hagi donat moltes idees ;)

Que vagi bé!



Elsa Mateos Viladot